Første klasse ut torsdag morgen var Grand Prix Junior. Hindrene hadde en høyde på 1.30m. Klassen er sponset av WALBER Equestrian AS.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Maiken Fjeld-Engh

Det var et stille og søvnig publikum som møtte til første klasse for dagen. Rytterne, derimot, var lys våkene og klare for å prestere, og prestere gjorde de definitivt. Første ekvipasje ut på banen red fantastisk fort, og med det var standarden satt. Andre startende red enda fortere enn dem igjen, og tredje ut leverte også et godt ritt. Tiden var nede i 61.98 sekunder, og den virket vanskelig å slå.

thumbnail_Martine-Eknes-Hegna_Zoraya-7.jpgMartine Eknes Hegna og Zoraya 7

Tiden ble ikke bare slått, men den ble knust. Martine Eknes Hegna og holsteiner hoppen hennes Zoraya 7 gjennomførte en knallbra runde. Martine red på 54.49 sekunder, hele 7.49 sekunder raskere enn andreplassen!

-Taktikken var å ri fort, ri jevnt, komme flytende ut av svingen og holde rytmen hele veien.

Hun forteller at hesten er veldig fornuftig. Dette gjorde at de kunne ta noen vågale svinger i løpet av banen, som igjen sparte henne en god porsjon med sekunder.

-Utfordringen med banen i dag var at det var lite rom for å korte ned svingene, sier Martine.

Martine og Zoraya 7 har vært et team siden i sommer. Hun beskriver Zoraya 7 som læremesteren sin, og at hesten alltid gjør sitt beste. Utover i 2017 vil Martine gjerne prøve å komme seg til utlandet for å få mer erfaring, og ri litt mesterskap i sommer.

Andreplassen gikk Thelma Knudsen og hingsten Speik. De red på 61.98 sekunder og hadde ingen feil. Ekvipasjen var tredje startende og red en utrolig rask runde. Tredjeplassen var det Mathilde Kristine Kalland og hoppen hennes Estolga som kapret, med tiden 63.77 sekunder.

thumbnail_Thelma-Knutsen_Speik.jpg thumbnail_Mathilde-Kristine-Kalland_Estolga.jpg

Fra venstre: Thelma Knudsen og Speik på andreplass, Mathilde Kristina Kalland og Estolga på tredjeplass.