Du finner henne innenfor dressurrailen på en av Norges mest kjente avlshingster, eller et av hans avkom. Hun dukker ofte opp på premieutdelinger med en trefarget sløyfe etter flotte programmer- også under årets AEG. – Ja, det er selvfølgelig Helena Liholt Gulli det er snakk om.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Rikke Helmine Dahl

Etter en skade for Tobajo Picez, er Helena og den praktfulle hingsten å se på banen igjen. I dressurklassene under AEG fikk ekvipasjen vist konkurrentene at de fortsatt er å regne med. I tillegg leverte Helena og Aathens Amon, Picez sitt avkom, også flotte programmer innenfor railen. I løpet av tre dager dro Helena i land tre førsteplasser, en femteplass og en tredjeplass.

thumbnail_Helena_intervju-(1-of-2).jpg

Tobajo Picez er en 16 år gammel hingst. Han har et rolig lynne, og er blitt vandt til å gå på ulike arenaer. Amon er derimot den rake motsetningen. – Selv om han er 12år så er han veldig pysete, forteller Helena med et smil.

Hestene er som dag og natt å sitte på, og det er ikke noe som kan sammenlignes med de to hestene, utenom hvilke øvelser de er sterkest på. Både Picez og Amon har samlinger og økninger som deres sterkeste øvelser.

Den unge jenta forteller at hun liker å ordne med hestene sine selv. På den måten klarer hun å holde oversikten på hestene. Hun får raskere et inntrykk av dagshumøret til hestene, og merker lettere om noe ikke er som det skal. I tillegg har hun daglige stallrutiner som hun stort sett følger uansett om hun er på stevne eller det bare er en helt simpel tirsdagstur i stallen. Heller ikke før stevner gjør Gulli noe annerledes. Hun varierer mellom løsgjørende økter, treninger og tur, akkurat som vanlige uker.

thumbnail_Helena_intervju-(1-of-1)-2.jpg helena-(1-of-1).jpg

 

Det er en målrettet Helena, som forteller om sine planer utover i sesongen;

- Jeg har et mål om gull i NM, medalje i nordisk og topp ti i EM, sier hun.

På spørsmål om hun setter seg høye mål forklarer hun at det er gøy å ha noe å strekke seg etter. – Jeg føler det er realistiske mål, så lenge alt går som det skal, legger hun til.

Nå i 2017 er det tredje året på rad Helena har med seg hestene hit til AEG. Grunnen til at hun kommer tilbake flere år på rad er mange. – Det er jo en veldig fin arena, i tilegg til at det er et godt miljø og mange hyggelige folk å møte på. I tilegg er det lettvint med et internasjonalt stevne ikke så langt hjemmefra. Det er deilig å slippe å reise i flere dager, avslutter Gulli.

thumbnail_Helena_intervju-(2-of-2).jpg