Etter innledende oppvarmingsrunde med Clear Round- bedømmelse kvelden før, var både hester og ryttere klare for første runde av Horze Cup mandag morgen.

 

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Une Susrud


I begynnelsen av klassen var det flere bommer i bakken, men etter hvert som morgenen modnet ble det færre og færre feil å skimte blant ekvipasjene. Tempoet ble stadig høyere, rideveiene krappere og publikum ble mer og mer engasjert. Kvelden før hadde de startende ridd en oppvarmingsklasse med hinder på 1.10m, og resultatet fra denne Clear Round-klassen ga utslag på dagens startrekkefølge. De som red feilfritt i går havnet jevnt over på den øverste halvdelen av resultatlista, og på lik måte vil nok dagens runde virke inn på morgendagens finale.

Tuva Jonassen Stave på den flotte KWPN-hoppa Tibannet red en effektiv og feilfri runde på 52.04 sekund. De klarerte hinderne på 1.15m med glans og gikk inn i ledelsen. – Hesten hoppet fantastisk, sier Tuva.

vinner1.jpgEn fornøyd vinner mottar premie og blomster fra Horze representanter

Hun sier også at Tibannet er en rutinert hest. – Hvis jeg bare rir, og har galoppen inn, så kan hun ordne opp.

Den unge rytterens taktikk for morgendagen er bare å komme seg gjennom, og gjøre det så godt hun kan. Frem mot AEG sier hun at hun har trent som vanlig, men ridd en del på tur for å få hesten til å slappe av.

En hårsbredd bak Stave svevde Camilla Leborg inn på en imponerende andreplass med tiden 52.12 sekunder. Hun og vallaken Glen Naros hadde jevnt over et høyt tempo, og selv med et par ekstra spennende momenter ble alle bommene liggende på sin rettmessige plass.

Astrid Helen Solberg på den sjarmerende skimmelen Caprinja presterte også godt inne på banen med null feil og tiden 52.23 sekunder. Astrid så ut til å ha en klokkeklar plan og god kontroll, for hun var en av få ryttere som valgte å kutte svingen opp til hinder nummer ni. De svevde over uten problemer, og havnet på en tredjeplass.

Det var nesten latterlig tett i toppen, med bare få hundredeler som skilte de tre beste. Dette lover godt for en spennende finale i morgen!

andreplass.jpg tredjeplass.jpg

Fra venstre: Camilla Leborg og Glen Naros, og Astrid Helen Solberg med Caprinja