Mandagskvelden ble avslutten med FERD Comeback Cup, sponset av FERD. Damene som deltok i denne cupen leverte gode runder, og fikk flere nye erfaringer. Sammenlagtvinneren av cupen ble kåret, og det som var felles for de som kapret pallplassene var overveldelsen.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Ada Vrolijk

Vinneren i klassen ble Anne Berit Lundberg på sin egen hoppe, Mosegaardens Fini. Denne vakre ekvipasjen fikk 69.871%, etter et flott program. Ekvipasjen ble også nummer to sammenlagt i comeback cupen.

- Det her er jo bare helt fantastisk! Jeg har fått trent hesten i en uke på grunn av for smal sal, så dette har jo gått over alle forventninger! forteller en rørt vinner etter premieutdelingen.

- Hesten min elsker jobben sin. Når hun kommer inn på arenaen, det er da hun er i sitt ess altså, sier Lundberg.

thumbnail_vinner-av-klassen.jpgVinneren av mandagens klasse, Anne Berit Lundberg. Denne ekvipasjen fikk andreplass sammenlagt i cupen

Videre forteller vinneren om treneren sin, Therese Bragstad. – Alt hun har fått til med meg, det er helt utrolig! Hun legger også til at hun i sin tidligere karriere trente for Lars Rasmussen, noe som var veldig lærerikt. Anne Berit red sprang som ponnirytter, men dette har hun lagt bak seg nå. Fremover ønsker hun å jobbe med dressuren, og jobbe seg oppover i klassene sammen med hesten hun deltok med i Comeback cupen.

Andreplassen i klassen gikk til gårsdagens vinner Torunn Knævelsrud på rideskolehesten Thammy. Ekvipasjen red et fint program, og fikk 69.074%. Rytteren selv er mest fornøyd med gårsdagens runde;

- I dag oppdaget Thammy litt nye ting rundt på arenaen, i tillegg til at hun var litt tyngre å ri på, så jeg synes hesten var mer behagelig og avslappet i går. Jeg er alt i alt veldig fornøyd da, sier Knævelsrud til slutt.

Det var denne ekvipasjen som stjal den største pokalen sammenlagt i cupen. Torunn har ridd Thammy på ridetimer én gang i uken, og syntes det var utrolig gøy å gå helt til topps. Hun ser på prestasjonen som et godkjent comeback, etter å ha vært borte fra hesteryggen i 15år. En prestasjon som Torunn setter enda høyere enn kveldens prestasjon var da hun og hennes tidligere dressurhesten vant klubbmesterskapet for ca 30år siden. Her slo hun Jens P. Heyerdahl som i 1964 var Norges OL-håp, og hans spranghest. – Det var utrolig stas.

Den siste pallplassen i klassen, og siste pokalen i Comeback cupen gikk til Hanne Margrethe Eriksen, på sin store 6-årige hingst, Schöner Stern. Hanne og hingsten gjennomførte sitt program på en elegant måte. Dette ga de 64.260%.

thumbnail_Torunn-Knævelsrud_Thammy.jpg thumbnail_tredjeplass.jpg

Tredjeplassen i mandagens klasse, og bronsjevinner i Comeback Cupen.