Andre kvalifikasjons-runde av CSI2* Grand Prix var siste klasse ut på fredag kveld. Pallen var toppet med kjente ryttere og klassen ble sponset av Zurhaar & Rubb AS.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Une Susrud

Banen var heller ikke lett, og bare halvparten av de 39 startende kom seg gjennom banen til den direkte omhoppingsrunden. Blant annet var det en oxer prydet med en agurk på midten som var veldig utfordrende. Oxeren var bred og det var mange hester som tok den siste bommen med bakbeina.

Jens Fredricson og Candy Flip viste alle hvordan det skal gjøres                                                   Førsteplassen var det Jens Fredricson på hoppa Candy Flip som red avgårde med. De red på 32.38 sekunder. Jens forteller at han egentlig ikke red for å vinne, men ville heller ri en sikker runde på grunn av Grand Prixen i morgen.
-Hindrene kom opp så flott. Noen ganger når man vender opp på ett hinder så er man tvunget til å ta spranget tidligere, men jeg behøvde ikke det. Da går det også fort, forteller en utrolig fornøyd Jens. Selv sier han at rittet var rytmisk og kjentes bra, så da lot han hesten gå.

Jens holdt clinic på torsdag, da Gerry Mullins, som egentlig skulle ha den, ble værfast på flyplassen i Nederland. I clinicen fokuserte han på god grunnridning med en avslappet hest som jobbet jevnt gjennom kroppen. Det fungerte godt for han i dag. Han var utrolig fornøyd med dagens runde, ettersom de fløt fint gjennom banen uten noe behov for å ta hesten noe særlig inn eller slippe den frem. Man slipper å miste den gode rytmen og runden går fort.

Andreplassen var det Ole Kristoffer Meland og vallaken Casper S som kapret. De red på 33.42 sekunder, bare ett knapt sekund tregere enn førsteplassen. Andreplassen glapp akkurat for Victoria Gulliksen og Bellenteskin Watch This, med en tid på 33.44 sekunder. Det er kun to hundredels sekunder bak andreplassen, men hun måtte likevel ta til takke med en god tredjeplass.

Andreplass Ole Kristoffer Meland/Casper S og tredjeplass Victoria Gulliksen/Bellenteskin Watch This