Igjen var det klart for de litt mindre ponniene og deres dyktige ryttere å vise hva de var gode for. Hindrene hadde en høyde på 1.10m og Ponni Grand Prix kat II kunne starte. Klassen ble sponset av Borg Bygg AS.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Rikke Helmine Dahl

Siden i går var hindrene hevet med fem centimeter. Banen var slettes ikke lett. Den bød på utfordringer for rytterne med en teknisk vanskelig bane med både lange og korte linjer. Rytteren som loset ponnien sin best raskest gjennom banen var Martine Mariero Mo, på vallaken Odd One Out. De gikk feilfri med en tid på 30.47 sekunder.

Kat2_odd-(1-of-1).jpgOdd One Out er godt kjent med å delta på AEG

Odd One Out er en 23 år gammel ponni, som har vært med på AEG hele elleve ganger. Martine hadde planlagt å gjennomføre en fin runde i dag. Hun ville prøve å ta litt korte svinger, noe hun forklarte kunne være utfordrende, siden ponnien hennes har en stor galopp.
-Planen var vel egentlig ikke å vinne, det var å gå null.

Den røde sløyfen var det Mathea Omberg-Christiansen og HB Ginger Spice som stjal. De red fort og feilfritt, noe som gjorde at de havnet på 32.61 sekunder. Sunniva Reikvam og Woodfield Spartacus red også fort men hadde dessverre ett riv. Uansett dro de tredjeplassen i havn. Ekvipasjen red på 31.46 sekunder.

Kat2-(1-of-1).jpg Kat2-(1-of-1)-2-(1).jpg

Fra venstre: Andreplassen som gikk til Mathea Omberg-Christiansen/HB Ginger Spice og Sunniva Reikvam/Woodfield Spartacus som tok tredjeplassen.