I dag ble «dansende dansker» tatt til ett nytt nivå. Med selvvalgt musikk og ett egenkomponert program entret rytterne og deres ponnier banen. Klassen ble sponset av Glomma Boligpartner 1 A/S.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Maiken Fjeld-Engh

Klasse nummer to på programmet i dag var CDIP Pony Riders to freestyle music. Her skulle rytterne sette sammen ett eget program, som viste utvalgte øvelser, til egenvalgt musikk. Fokuset til dommerne lå på rytme, utførelse av programmet, koreografi, vanskelighetsgrad og ikke minst harmoni mellom hest og rytter. I dagens klasse var det åtte deltakere til start.

thumbnail_Laura-J-Rasmussen_Hedemand-s-Megare2.jpg
Laura J Rasmussen / Hedemand's Megare

Kvaliteten på ponniene var høy, noe prosentene tilsa. Siste startende i klassen var Laura J.
Rasmussen fra Danmark. Hun red hesten Hademand’s Megare. Etter noen tekniske problemer kom de seg i gang og leverer ett vakkert program. Dommerne ga henne hele 73.950%, noe som også ga hun førsteplassen.

Laura var veldig fornøyd med hesten og syntes det gikk mye bedre i dagens program. Hun forteller at Hademand’s Megare hadde mye energi og ble lett spent.
-Hun reagerte litt på publikum, forteller Laura. Videre sier hun at hun liker godt å ri på AEG fordi det er en stor og fin arena.

Gårsdagens vinnere, danske Claudia Kjaer og Adriano B red inn til en andreplass. Hun red ett flott program og gjorde seg fortjent til en score på 72.850%. De gjorde en god jobb i dag også.

Tredjeplassen gikk til norske Hedda Victoria Aam Opheim og hennes hingst Dancer 94. Sammen red de ett jevnt og pent program, og de ble belønnet med 70.025%.

thumbnail_Claudia-Kjaer_Adriano-B.jpg thumbnail_Hedda-Victoria-Aam-Opheim_Dancer-94.jpg

Claudioa Kjaer / Adriano B og Hedda Victoria Aam Opheim / Dancer 94