Borg Bygg sponset i dag dagens andre klasse for ponni kategori I og II. Grand Prix klassen var heiset til 1.10m og 1.20m, og i cupens siste klasse virket ponniene slitne etter to helger med AEG. 

 

Tekst: Rikke Helmine Dahl
Foto: Une Susrud

Kategori II ponniene var de som skulle først ut i ilden, det var 14 startende og kun seks stykker red feilfritt og kom til omhoppingen. Martine Mariero Moe på ponnien Odd One Out var kun en av to som red to null runder, ekvipasjen var raskest med tiden 35.90 sekunder.

Martine-Mariero-Moe_Odd-one-out1.jpg

Martine forteller at det var trist, men godt å vinne i dag, det er nemlig siste stevnet for Odd One Out. Martine forteller gode ord om Odd One Out, videre sier hun at han er utrolig snill og lett å lære av. Odd One Out har tatt Martine fra LB nivå og hele veien til Grand Prix. Det er det ellevte året som Odd One Out starter Arctic Equestrian Games, og i dag fullførte han sitt siste stevne med en god seier. Den unike ponnien har rukket å bli 23 år, og vært en god læremester for mange små ponniryttere opp igjennom årene.

Videre forteller Martine at hun skal fortsette å ri mange flere stevner på hestene sine, og målet er å gjøre det bra med dem også.

Hakk i hel red Thea Gunleksen ponnien sin Marco Charfilo inn til tiden 41.34 sekunder.

Tredjeplass gikk til Victoria Kingdom-Clark og Kantje’s Wilson med tiden 37.79 og fire feil i omhoppingen.

Thea-Gunleksen.jpg Victoria-Kingdom-Clarke2.jpg

Fra venstre: Thea Gunleksen på Marco Charofilo, Victoria Kingdom-Clarke med Kantje's Wilson. 

 

Hinderene ble hevet og kategori I ponniene var klare. Etter rytter nummer elleve var det enda ingen feilfrie og bommene falt i bakken en etter en. Siste rytter ut i klassen var Andrea Bech med Elle Birken, spenningen var til å ta og føle på, og publikum i salen var helt statiske når det så ut til at det skulle gå feilfritt for siste ekvipasje. Frem mot siste hinder holdt publikum pusten, men dessverre falt det en bom i bakken, og omhopping for kategori I ponniene ble mellom de fire rytterne som hadde alle fire feil. 

 

Sanne-Sørlie_Oldrock-Megan-(6-of-6).jpg   

Spenningen var stor og Sanne Sørlie på ponnien Oldrock Megan gikk seirende ut som den eneste ekvipagen med feilfri omhopping med tiden 35.09 sekunder.

 

- Det å være den eneste feilfrie ekvipasjen føles godt, forteller Sanne.

 

Oldrock Megan er en ni år gammel hoppe, og Sanne beskriver hoppa som en kjempe god ponni med masse kapasitet og i tillegg er hun mentalt sterk.

 

Sanne og Oldrock Megan har vært et team i tre år, de satser sammen mot nordisk og håper på å kvalifisere seg til å ri EM.

Lisa Holmsen på Smokin Dan red inn til en andreplass med tiden 35.79 sekunder og fire feil. Tredjeplass kapret Andrea Bech og Elle Birken med tiden 36.27 og fire feil i omhoppingen.

Lisa-Holmsen_Smokin-Dan-(2-of-6).jpg Andrea-Bech_Elle-Birken-(4-of-4).jpg

Fra venstre: Lisa Holmsen og Smokin Dan, Andrea Bech med Elle Birken.