I dag var det klart for siste del av FERD Rideskolecup – hvor de 19 rytterne ble testet i sprang med feil og stil-bedømmelse. Rytterne ble bedømt etter rideveier, sits, samspill, tempo, rytme, balanse og rytterens innvirkning mellom hindrene.

 

Tekst: Rikke H Dahl
Foto: Mille Tofthagen 


Rideskolecupen er satt i gang av FERD for å gi et tilbud til rideskoleryttere, som ikke har egen hest å konkurrere med.

- Det er helt fantastisk å få muligheten til å ri på en så stor arena, og få oppleve AEG, forteller jentene.

_97A1543.jpgSammenlagtvinneren Helene blir gratulert av Kristin G. Andresen fra FERD

De forteller at dagens utfordring var like vanskelig som gårsdagens dressur. Til tross for at de var mer kjente med hestene i dag, var det en ny gren og nye øvelser i dagens klasse.

- Noen av hestene var sprekere og mer våkne, legger de til.

I 2015 var det rideskolerytteren Helene Bergstøl som kapret seieren i cupen. Hun kvalifiserte seg også i år. Helene rir til vanlig for Annie Gamborg, i rideskolen på Grorud Gård i Andebu. Bergstøl kom godt ut med gode resultater i både dressur- og sprangdelen, i dressuren fikk hun karakteren 8.50, og i sprangen fikk hun 76.25 stilpoeng Det resulterte i at hun fikk førsteplassen sammenlagt.

- Jeg var veldig fornøyd med Hammer. Han var litt krevende å ri, spesielt i sprangen hvor han var litt seig, og tung foran. Jeg fokuserte derfor på å holde hodet hans opp og å få han til å arbeide med bakbeina, forteller Helene og avslutter:

-Det var veldig gøy og vinne igjen, jeg hadde ikke forventet det! 

Lea Runaninoa som også red hesten Hammer forteller at hun syntes han var en fin hest å ri, og at hun var veldig glad for at hun fikk han. Flere av jentene har trent i forkant ved å ri forskjellige rideskolehester og få testet ut hvordan det er å ri hester de ikke er vant med. De fleste jentene rir en gang i uken på rideskolen, og noen av jentene rir også fôrhester som er både privat og innenfor en rideskole. Det å få ri på en så stor arena er en opplevelse, sier jentene. Dette er noe de kommer til å ta med seg videre i ridningen framover.

Lea tok tredjeplassen i sprangklassen som ble gjennomført i dag, hun tok også andreplassen sammenlagt. Det var June og Castro som tok tredjeplassen sammenlagt, og hun tok andreplassen i sprangklassen.

June_Castro.jpg Lea_Hammer.jpg

Fra venstre: June og Castro, Lea og Hammer.

Alle jentene var klart enige om at de hadde lyst til å starte sprang- eller dressurklasser på AEG med hestene sine i fremtiden. De vil gjerne prøve å kvalifisere seg igjen neste år.

Det er flere av klubbene som har engasjert seg og blitt glade for at nettopp deres klubb har fått lov til å bli representert i rideskolecupen. Mange har nå fått øynene opp for at det finnes muligheter for rideskoleryttere til å prøve seg på en så stor konkurranse som FERD rideskolecup under AEG. Jentene har blitt en god gjeng, og forteller at det er koselig å ha andre jenter og snakke med.