Den aller siste runden av Small Tour ble satt i gang med 34 startende på lista. Klassen ble sponset av Obas AS. Vinneren ble Svenske Helena Lundbäck.

Tekst: Ada Vrolijk
Foto: Maiken Fjeld-Engh

På førsteplass med tiden 61.78 sekunder, havnet Helena Lundbäck på hesten Soprano. Helena er fra Sverige og har tidligere ridd VM i Jerez i 2002. Hun har også vært fast inventar hos det svenske landslaget i mange år.
Hun og Soprano tok andreplassen i torsdagens Grand Prix kvalifisering, men stakk i dag av med seieren i siste del av Small Tour på AEG for denne gang.

Andreplassen tok norske Marlen Nyborg på Quantum BZ. Hun forteller at det å starte Small Tour i år har vært veldig bra, med en passe utfordrende bane. Quantum er en åtte år gammel vallak som ikke har vært hoppet så mye. Han krever litt rutine og erfaring, men har hoppet veldig veldig godt. Målet er å ri 1.40m i løpet av sesongen.

   Marlen har startet på AEG tidligere, og er i år veldig fornøyd med arrangemanget. Stallene er bra, og de fikk mer flis da det regnet, banen var litt tung de første dagene, og oppvrmingshallene ble også fikset for bedre underlag.

Hun trekker frem at Eirik er veldig flink som arrangør, og at kostymehoppingen var veldig underholdende i år. - Også var det veldig bra galla i år, show og liv! Hun tror at grunnen til at folk drar til Arctic Equestrian Games er på grunn av variasjonen av grener i kombinasjon med foredrag og underholdning.
Til slutt ønsker hun å takke treneren og jentegjengen fra stallen.

 

På tredjeplass med tiden 64.35 havnet Amalie Hegre med hesten Elle Sanina.