Ny bane ble rigget opp, og inn i arenaen kom små ponnier med tøffe jenter. Svingene ble krappere og krappere, og tiden ble kortere og kortere. Ponniene ga litt av en oppvisning i dagens Grand Prix Ponni kat II, sponset av Borg Bygg AS.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Maiken Fjeld-Engh

I første GP ponni målte hindrene 1.05m. det var de lekre, små kat II ponniene som skulle levere inne på banen. Av 15 startende var det kun fire som kom seg igjennom banen feilfritt. Den aller raskeste ekvipasjen ble Nora Fredriksen på Drummiller Prince. De red en helt suveren, feilfri runde på tiden 60.13.

thumbnail_Nora-Fredriksen_Dummiller-Prince.jpgGod start for Nora og Drummiller Prince

- I dag var hesten utrolig fin, forteller Nora. Han hørte på de beskjedene jeg ga han, og hoppet supert. Han er egentlig en litt sprek hest, litt sånn gæren, men nå har han roet seg litt, legger hun til med et smil.

Dagens bane synes Nora var grei, i forhold til at det var første dagen inne i arenaen. Hun syntes det var en fin oppvarming til de kommende dagene. Planen til den unge jenta var å ri en kontrollert men rask runde, noe resultatet tilsier at hun mestret bra. – De neste dagene vil jeg nok ri sånn som i dag. Gå null og få raske runder, avslutter Fredriksen.

Andreplassen i klassen gikk til Madeleine Lien på sin ponni Orlando XI. De hadde en flott nullrunde med tiden 61.24. Like bak finner vi Nathalie Heltzen på Nørlunds Wichy. Ekvipasjen fikk tiden 61.79, og tok med seg den blå sløyfen hjem.

thumbnail_Madelene-Lien_Orlando-XI.jpg thumbnail_Nathalie-Heltzen_Nørlunds-Wichy.jpg

Madeleine Lien/Orlando XI og Nathalie Heltzen/Nørlunds Wichy i luftige svev.