Talentfulle unge ryttere og vakre hester er alltid en god match. Sammen med egenkomponert musikk og personlige programmer ble onsdagens CDI Junior Freestyle, sponset av Noahs Hage, en stor suksess. – Spesielt for de svenske JR rytterne.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Mille Tofthagen

Det ble storslem for svenskene, som overtok hele pallen i klassen. Førsteplassen gikk til Cornelia T Petterson på sin fine valakk Final Cut. Dette paret leverte et imponerende freestyle- program, med spennende musikk. Dette ga de 73.450%.

thumbnail__97A0416.jpgUnge Cornelia T. Petterson på sin Final Cut

- I dag var hesten veldig fin å ri på. Han var pigg og fornøyd og gikk veldig fint inne i arenaen, sier Petterson. Videre forteller hun at programmet ble lagt opp etter hestens pigge humør, slik at øvelsene holdt på hans konsentrasjon hele veien. I tillegg er han veldig god på økninger, så det måtte jeg ha med, legger den fornøyde vinneren til.

Cornelia er fornøyd med hennes og hestens innsats her under AEG, - noe hun har all grunn til å være. Ekvipasjen har nemlig fått med seg to førsteplasser og en andreplass i løpet av de tre dagene inne i arenaen.

I forhold til neste gang rytteren skal ri freestyle på Final Cut, ønsker hun å ha litt mer løft i stegene og ha hesten mer til hånden, slik at den ikke virker så pigg. – Og flere freestyle programmer blir det garantert på denne ekvipasjen, som har EM som et av sine mål for året.

Som nevnt tidligere gikk også andre- og tredjeplassen til svenske ekvipasjer. Felicia Brännström på Pay Back TP tok andreplassen etter en flott oppvisning innenfor railen. Ekvipasjen endte tilslutt med 73.225%. Med 70.750% gikk tredjeplassen til Sofia Buskhe og Baltazar. Disse to ekvipasjene har også levert svært gode runder, og vært på pallen alle tre dagene.

thumbnail__97A0453.jpg thumbnail__97A0447.jpg

Topp tre, tre dager på rad!