Det var hårfine marginer som skilte de fire rytterne i CDI3*Grand Prix Kür Finalen, sponset av FERD.

 

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Maiken Fjeld-Engh

Det var tydelig lagt ned mye arbeid i hvert av freestyle-programmene, for det var veldig passende og fin musikk som lød i hallen under denne klassen. Alle ekvipasjene sanket en del poeng for koreografien sin, og konkurransen var hard fra start til slutt. Det var veldig lite som skulle vise seg å skille vinneren fra resten av feltet, så nivået var høyt.

Jeanna Hogberg og hingsten Wellington var en spennende ekvipasje å observere i dag. Den svenske damen har stilt i tre andre klasser under AEG i år, og sammen med vallaken Fiorucci HT har hun vunnet hver og én av dem. Det var derfor ekstra spennende å se hvordan det gikk med henne og den mørkebrune 12-åringen hun stilte med i dagens Grand Prix.

Jeanna-Hogberg_Wellington-3sma.jpg Jeanna-Hogberg_Wellington-3sma2.jpg Jeanna-Hogberg_Wellington-3sma3.jpg

Over: Jeanna med Wellington

Etter å ha gjennomført et sterkt program red Jeanne ut av arenaen og inn til en foreløpig ledelse med 70.300 %. Norske Louise Almlund Løkken var neste rytter ut på dansegulvet, og med 69.650 % lå hun an til en mulig andreplass.

Danske Karin Nissen på den store røde vallaken Eno var den siste ut i ilden av de fire startende. Til tross for en tydelig feil i piaffen sanket ekvipasjen høye tall på andre deler av programmet, og etter endt ritt ventet publikum, ryttere og støtteapparat ivrig på det avgjørende resultatet. Skulle det bli svensk eller dansk seier?

Karina-Nissen_Eno2.jpgBildet over: Vinneren Karin Nissen på hesten Eno under dagens freestyle

Prosentene var utrolig jevne, og det var ulidelig spennende å vente mens tallene ble regnet ferdig. Det viste seg til slutt at det var danske Nissen som tok førsteplassen med 70.350 %, bare knappe hundredeler foran svenske Joanna, og dermed gikk tredjeplassen til norske Louise Almlund Løkken på hingsten Mr Gold G.

Karina-Nissen_Eno.jpgBildet over: Karin Nissen og Eno

En fornøyd danske forteller at til tross for at Eno var usikker så kom den store, flotte hesten inn i en imponerende hall og gjorde sitt aller beste. I dag red de en ny kür, og det gikk veldig bra. Målet er å komme seg inn på det danske landslaget til slutt, og å delta i Nordisk mesterskap som holdes i Hammarø i Sverige til sommeren. Karin har vært på AEG tidligere, for fem år siden, og hun synes det er et flott stevne.

Jeanna-Hogberg_Wellington.jpg Louise-Almlund-Løkken_Mr-Gold-G.jpg

Fra venstre: Andreplassen Jeanna Hogberg og hesten Welligton og tredjeplassen Louise Almlund Løkken og Mister Gold G.