Etter clinicen med Anky Van Grunsven var det duket for deltakerne i Horze cup dressur, til å entre arenaen. Første runden var bare en kvalifiseringsrunde, hvor topp seks får delta i morgendagens finale. Deltakerne merket presset, - noe som også kunne tydes på flere av hestene, som tok noen dansesteg utenom programmet. Klassen ble sponset av Horze.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Mille Tofthagen

Den som gikk seirende ut av den innledende runden, etter at 19 ekvipasjer hadde ridd programmet, var Ingvild Hollund Surdal på sin røde vallak Titus II. Denne ekvipasjen kommer fra Soma ryttersportsklubb, og fikk 68,889%.

thumbnail__97A9860.jpgIngvild Hollund Surdal på Titus II. Vinnerekvipasjen fra den innledende runden i Horze cup dressur.

- Det er noe unikt med stemningen inne på arenaen her, smiler Ingvild. Hun forteller videre at hesten var litt anspent, men dette var noe hun hadde opplevd tidligere. Målet for deres runde var å ri teknisk godt, og konsentrere seg om en jevn og god runde.

Målet til rytteren for morgendagens runde er å ri best mulig selv, og utnytte hestens evner slik at den også blir fremstilt på best mulig måte. Til slutt legger hun til det at kosen også er viktig. – Det at både jeg og hesten koser oss på banen må prioriteres!

Charlotte Mathiane Engedal på Philip Hærup, fra Sørlandsparken rideklubb, red inn til andreplass etter et flott program. Her fikk de 68.149%. Tredjeplassen ble kapret av Hedda Thomassen på Walther. Dette paret fikk 66.111%, og rir for Larvik og Sandefjord rideklubb.

thumbnail__97A0072.jpg thumbnail__97A0073.jpg

Andre- og tredjeplassen i dagens Horse cup dressur.