Jeg var så heldig at jeg fikk intervjue ponnirytterne Hedda og Carmen ute i solskinnet i dag. Ponniene stod å nøt solen, og jeg tok meg en liten prat med jentene.

Tekst: Rikke H. Dahl
Foto: Ada Vrolijk

Ponnirytterene Hedda og Carmen kommer begge fra Solberg rytterklubb, og de forteller at det er veldig gøy og være her på AEG.

Både Carmen og Hedda red i klassen CDI Ponni Dressur i dag. Carmen var mer fornøyd med runden hun red i dag, enn den hun red i går. Hedda forteller at hun også syntes runden gikk bedre i dag enn i går, men noen feil på slutten av programmet gjorde at hun tapte poeng. Begge jentene hadde en klar taktikk på det å forsøke å ri bedre enn i går, og at hesten skulle få en god opplevelse.

thumbnail_IMG_8802.jpg

Hedda og Carmen rir begge for treneren Jonas Elvebakk, og rir mye for han i forkant av stevner slik som AEG. Hedda forteller om en hun trener fra Danmark, som kommer opp til Norge for å instruere henne.

For Hedda er det viktig å variere treningene med ponnien. Hun sier at hun gjør alt fra bomarbeid til turridning for at hun skal få variasjon inn i treningen.

Carmen kan som flere andre ryttere fortelle at hun kommer tilbake til AEG fordi det er et veldig flott stevne. Hun synes også at arrangementet har et godt miljø.

Ponnien til Hedda, Dancer 94, er en 23 år gammel hingst fra Tyskland. Ekvipasjen har vært et team siden Hedda var 11år gammel, og i år fyller hun 16 år. Hun beskriver Dancer som sin beste venn.

Carmen sin ponni går under navnet Davidoff, og de har vært et team i rundt 2 år. Davidoff er en 12 år gammel brun vallak, og hun beskriver han som en søt og snill ponni.

Jentene gikk av med to flotte plasseringer i dag, der Carmen og Davidoff kom på en flott tredjeplass med prosenten 69.122%, og Hedda og Dancer 94 kom på en fjerdeplass med prosenten 68.268%.

thumbnail_IMG_8832.jpg