I dag var det klart for dressurdelen av FERD Rideskolecup. Rytterne skulle ri ryttertesten, hvor de red to og to på hester lånt av Drammen Ridesenter.

Tekst: Rikke H Dahl
Foto: Une Susrud

FERD Rideskolecup er en landsdekkende konkurranse i sprang og dressur for rideskoleelever i alle kretser i Norge. Deltagerne har kvalifisert seg gjennom kvalifiseringsstevner i både sprang og dressur gjennom sin krets. Et av kravene for å få ri er at deltagerne er rideskoleryttere og ikke har egen hest.
Deltagerne i cupen får kort tid til å bli kjent med hestene brukt i konkurransen: Rytterne fikk testet hestene i en halvtime i går ettermiddag.
I dag tidlig var det klart for dressurkonkurransen. Nervene var i helspenn og rideskoleelevene var klare for å ri. 19 ryttere fra forskjellige rytterkretser i Norge har kvalifisert seg til FERD Rideskolecup.

Helene Bergstøl fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb hadde en tidlig start i klassen med hesten Hammer, og red med Ida Johanne Rangjord. Førstnevnte ekvipasje fikk karakteren 8.50 og havnet dermed på en foreløpig førsteplass. Helene og Hammer holdt ledelsen gjennom hele klassen, og poengsummen holdt til seier, tett etterfulgt av Lea Runaninova med 8.40 i karakter.

3-(1).jpgHelene Bergstøl og Hammer

1.jpg
Lea Runaninova

- Jeg holdt nervene i sjakk og det smitter jo over på hesten, sier Helene.

Hun forteller at det er er moro å sette seg på en helt fremmed hest, da får man virkelig vist hva en kan, i motsetning til om man rir en hest en allerede kjenner godt.
Helene sitt mål for morgendagens sprang er å ri i et høyere tempo, og virkelig jobbe for å ikke få riv eller stopp.

Andreplassen gikk til Lea Runaninova med hesten Hammer, tett oppunder Helene med karakteren 8.40. Andela Camacho red inn til en tredjeplass med hesten Espen og karakteren 7.80.

2.jpg
Andela Camacho

Alle resultater er tilgjengelige equipe.com.