Den norske nasjonalsangen lød over høyttalerne under dagens premieutdeling for Bronze Tour 1,10m sprang, sponset av Nye Lia Gård.

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Ada Vrolijk

thumbnail_Bronze-Tour-044.jpg

Sprangdagene har nå begynt igjen, og andre klassen for dagen bestod av 17 startende. Etter de første syv kommenterte speakeren på hvordan tempoet steg for hver ekvipasje, men likevel var det ingen som klarte å ri like plettfritt som norske Ylva Høidal. Hun red hoppa Zora, og som startende nummer syv satte de tiden å slå. De var raskest både i grunnomgangen og omhoppingen med null feil og tiden 26.23 sekunder i andre fase, og de holdt på ledelsen hele veien ut.

- Planen for rittet i dag var egentlig bare å ri fort, forteller Ylva. Treneren hennes hadde sagt at hun skulle satse på å ri med høyt tempo, av den grunn at 16 år gamle Zora hopper veldig stort om man kommer litt sakte.

Unge Høidal syntes banen var fin, men svingene var muligens litt krappe. Opp mot AEG har de trent en del med bommer og fokusert på svinger, i tillegg til vanlige hinder på høyde med dagens klasse eller høyere. Det blir også nevnt at Ylva sin storesøster Mira Høidal rir hesten Shelby, som er avkommet til Ylvas hest. Det er mulig det ligger noe i familien hos både to- og firbeinte, for søster Mira vant junior open på lørdag forrige helg, i tillegg til en andreplass i juniorklassen fredag 17.

thumbnail_Bronze-Tour-157.jpg thumbnail_Bronze-Tour-179.jpg

 

Norske Lene Kristensen kunne ta med seg en rød sløyfe hjem etter dagens ritt. Hun og vallaken Jarramas Hastak gjennomførte en flott, feilfri runde med en fin tid på 28.35 sekunder.

Tredjeplassen gikk også til en norsk ekvipasje. Lene Kristensen og hoppen Lamira kom i mål med tiden 29.01 sekunder i andre fase, og null feil gjennom hele rittet.

16976542_389393574758921_471445671_n.jpg