top of page

- Det er veldig gøy å lykkes på hjemmebane

Dagens beste nordmann i 1.45m World Ranking ble Ingrid Gjelsten, hun og flere ryttere gir oss et kort innblikk i hva de forventer til neste års stevnesesong


CSI3* 1.35m presentert av Empet Romerike

Av hele 90 startende var det Therese Søhol Henriksen / Urioso de Laume som trakk det lengste strået, der de hadde den tøffe tiden på 30.37 sek i andre fase.


Therese Søhol Henriksen / Urioso de Laume. Foto Equine Sport Photography / Helene Gjerde Aamdal

- Det er veldig gøy at det arrangeres et så flott stevne her i Norge, og etter noen år med opphold er det godt og være tilbake, sier Therese. Hun forteller oss kort hvordan hun planlegger å ri når hun går banen før klassestart.

- Jeg planlegger ut i fra hvordan avstandene er mellom hinderne, og hvordan svingene er. I tillegg må man også tenke på hvilken hest man sitter på og hva som passer best for den. Planen for neste års stevnesesong for Henriksen er å få ridd noen Nations Cuper, og kvalifisere seg til EM 2023.


Pål Flam / Nuorum Van Bareelhof etterfulgte med også en sterk runde og tiden 30.78 sek. Det skilte ikke mange hundredelene ned til tredjeplassen, DOR-rytteren Johan-Sebastian Gulliksen / Ambrosio d`Alcy hadde en tid på 30.94 sek. Signe Skei / Tobajo Carin fra Stenkjer Rideklubb med tiden 31.71 sek sørget for en fjerdeplass i denne internasjonale klassen, tett etterfulgt av Py Jägerden / Ahg Whiterock Luis som tok med femteplassen hjem til Sverige med tiden 32.05 sek.


CSI3* 1.45m World Ranking presentert av Heia Næringspark

Dagens siste klasse var også gjeldende for World Ranking for rytterne. Dette var en teknisk krevende bane, og det var svært lite som skilte mellom plasseringene i toppen. Det var til slutt Karin Martinsen / Pb Portofino fra Sverige med tiden 68.87 sek som stakk av med seieren. Brasilianeren og norgesvennen Marlon Modolo Zanotelli / Harwich VDL kom på en sterk andreplass med tiden 69.07 sek. Zanotellis egen elev, Ingrid Gjelsten / Jackson Vd Bisschop i med tiden 69.53 sek sikret seg tredjeplassen som beste nordmann.


- Det er veldig gøy å lykkes på hjemmebane, sier Ingrid. Gjelsten er for tiden stasjonert i Belgia på heltid, der hun rir og trener for Brasilianeren som kapret andreplassen bare noen få hundredeler raskere enn henne. Hun satser for fullt på ny stevnesesong i 2023, og har i dag 5 hester i stallen.


- Mine nye hester, Napoli og Alibi, har kapasitet til å hoppe de største klassene. Jeg håper jeg som senior får mulighet til å ri Nations Cup for Norge, sier Ingrid.


Til tross for ung alder har hun allerede hatt flere seire og plasseringer fra utlandet i 2022, der hun i tillegg deltok i EM for unge ryttere. I 2021 vant hun 1.50m Grand Prix for U25, og samme året ble hun Norgesmester for unge ryttere, i 2019 ble hun også Norgesmester for juniorer i tillegg til at hun kom på en 6.plass i EM for juniorer. Sammen med en annen norsk rytter, Geir Gulliksen, er hun også en del av laget Scandinavian Vikings som deltar i Global Champions League - som er toppsporten innen sprangridning.


- Jeg syns at julekonseptet til årets Norwegian Horse Festival er en veldig hyggelig avlsutning på en lang sesong, forteller Ingrid.


- Julemusikk, snø og pepperkaker får meg i skikkelig julestemning, legger hun til avslutningsvis.


Telemarkingen Mathilde Kristine Kalland / Estolga hanket inn fjerdeplassen, med en tid på 69.84 sek. Mathilde er både eier og rytter på den 13 år gamle hoppa, som til daglig går under kallenavnet Olga.


- Det er lite som skiller oss i toppen, men det gjør det bare ekstra spennende, sier Kalland. Ikke bare deltok Mathilde og Olga på Innendørs Norgesmesterskap, men de vant klassen sin for seniorer, som foregikk på hjemmebane - arrangøren var Grenland Ryttersportsklubb på Vallermyrene. Vegg i vegg på Vallermyrene har hun flere hester hjemme i stallen, der hun sammen med pappa Geir driver Kallands Ridesenter. Cashgraf er en av de som sammen med Mathilde har hatt en spennende utendørssesong. Det må også nevnes at det er ikke bare Olga som har et artig kallenavn hjemme hos Mathilde, Engas Aurantiaco blir nemlig kallt for Appelsin mens Dirty Touch de Tiji Z har fått klengenavnet Dolly.


- Neste sesong har jeg to unghester som skal ris inn, og det gleder jeg meg til, sier Mathilde.


- Jeg ELSKER det!! sier Mathilde når vi spør om hva hun synes om årets julekonsept på Norwegian Horse Festival. - Det får meg i julestemning, og jeg er veldig glad i julen, legger hun til før hun skryter av juletrærne og julegavene som pynter opp arenaen. Vanligvis kommer hun i julestemning når hun kommer inn i varmen etter å vært ute i stallen i kulden, for å varme seg med kakao og annet godt. Og en fin julefilm, sier hun til slutt.


Siste sløyfe, femteplassen gikk til Henk van de Pol / Cayenne de Clarence fra Nederland med tiden 70.28 sek.



Comments


bottom of page